Ingyenes kiszállítás 30.000 forint feletti vásárlás esetén!

H - P: 09:00 - 18:00 Szo: 9:00 - 12:00 // Tel: 0630 1787 377

Kontaktlencse illesztés

Mi fog történni velem a kontaktlencse-vizsgálat során?

Ennél a vizsgálatnál is első lépésként kérdésekre számíthatunk, hasonlóan, mint a látásvizsgálat esetében, kiegészítve pár jövőbeni kontaktlencse-viselési szokásainkkal kapcsolatos kérdéssel (pl. milyen gyakorisággal szeretne lencsét viselni).

Következő pontban látásellenőrzés történik a „Mi fog történni velem a látásvizsgálat során?” írásban leírtak szerint.

A legjobb szemüveges korrekció megtalálása után az optometrista réslámpa segítségével vizsgálja szemünk első felszínének nagyított képét, ellenőrzi, nem látható-e olyan elváltozás ezen a területen, ami kizárná a kontaktlencse viselést.

Ezek után a kimért adatok alapján próbalencsét választ számunkra, melyet szemünkbe helyez.
Meghatározott próbaviselési idő (15-20 perc) letelte után, kontaktlencsében is ellenőrzi látásunkat, majd réslámpával vizsgálja, hogy a lencse jól illeszkedik-e szemünkön.

Amennyiben minden teszt jól sikerült, megtanít minket a kontaktlencse helyes használatára, egyben ellát praktikus tanácsokkal a jövőbeni lencseviseléssel kapcsolatban.

Mi történik a kontaktlencse kontroll vizsgálaton?

Kontroll vizsgálatra általában kontaktlencsében kell érkezni, erre az optometrista figyelmeztet.Jóval rövidebb vizsgálat, mint az első kontaktlencsés találkozás, látásellenőrzés után, réslámpával ellenőrzi a kontaktológus szemünk első felszínének egészségi állapotát.

Mennyi ideig tart egy kontaktlencse-vizsgálat?

Akinek nem volt még kontaktlencséje, kalkuláljon 1,5 órával, az előbbiekben felsoroltak betanítással együtt minimum ennyi időbe telnek.

A már kontaktlencsét viselők eseteiben az első vizsgálat kb. 1 órányi elfoglaltsággal jár.

A kontrollvizsgálatok 10-15 percesek.

Be kell-e jelentkezni előre kontaktlencse-vizsgálatra?

Igen. A rövidebb kontrollvizsgálatok még csak-csak megvalósíthatók időpont-egyeztetés nélkül, de az 1-1,5 óra hosszú kontaktlencse-vizsgálat értelemszerűen nem.

Hogyan készüljek a kontaktlencse-vizsgálatra?

Az első vizsgálatra mindenképp vigyük magunkkal régi szemüvegünk, kontaktlencsénk adatait, vagy magát a régi szemüveg(ek)et.

Azok a hölgyek, akik még nem viseltek kontaktlencsét, smink nélkül és rövid körmökkel érkezzenek.

Kontrollvizsgálatra a legtöbb esetben kontaktlencsében kell érkezni.