Ingyenes kiszállítás 30.000 forint feletti vásárlás esetén!

H - P: 09:00 - 18:00 Szo: 9:00 - 12:00 // Tel: 0630 1787 377

SZÜRKEHÁLYOG SZŰRÉS

A szürkehályog a szemlencse elhomályosulásával járó szembetegség. Kialakulhat sérülés, betegség következtében, az UV sugárzás hatására, de sajnos genetikailag is örökölhető. Idősebb korban nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, emiatt 40 éves kor fölött még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a látásvizsgálatra, még abban az esetben is, ha nincs konkrét panaszunk.

Az OpticZone Optikákban olyan modern, profi műszerekkel dolgozunk, amik ki tudják szűrni a szürke- és a zöldhályogot is. A vizsgálatot végző kollégák kétféle eszközzel is ellenőrzik, hogy látható-e homály a lencsében, először számítógéppel, biomikroszkóppal, majd szemtükörrel ellenőrzik a szemfeneket, a retinát és az erek állapotát.

A SZÜRKEHÁLYOG TÜNETEI

A leggyakoribb és a legszembetűnőbb tünete a szürkehályognak a látásélesség csökkenése. Ezen kívül a következő tünetek is szürkehályogra vagy cataractára utalhatnak:

  • Zavaróvá válnak az erős fényhatások (napsütés, reflektor fénye)
  • Zavarok jelentkezhetnek a színérzékelésben
  • Romlik a látás, egyre erősebb szemüvegre van szükség
  • Kettőslátás az egyik szem eltakarásakor

A SZÜRKEHÁLYOG KEZELÉSE

A szürkehályog ma már szerencsére jól kezelhető, viszont itt is, mint minden betegségnél, nagyon fontos az időfaktor! Korai stádiumban még szemüveggel orvosolható, később viszont akár műtétre is szükség lehet.

Ne várja meg, amíg észreveszi magán a tüneteket, keresse fel évente szemorvosát!