Szolgáltatásaink

Szemvizsgálat

Minden egyes látásvizsgálat két részből áll: egy objektív, computeres mérésből és egy szubjektív vizsgálati részből. Természetesen a vizsgálathoz tartozik az egyéni igények és szokások megbeszélése, felmérése (pl. kényelmes olvasási távolság, monitorhasználat, autóvezetési szokások stb.), csak így készíthetünk teljesen testre szabott szemüveget. Amennyiben szükséges, további vizsgálatokkal is kiegészítjük a szemvizsgálatot.

Kontaktlencse illesztés

A szemüvegesek életét sok esetben megkönnyítheti a kontaktlencse legyen szó akár sportról, akár egy különleges alkalomról stb.. Viszont nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő kontaktlencsét, ez azonban nem egyszerű feladat. A kiválasztást mindig alapos vizsgálatok, mérések előzik meg. A próbalencséket először a vizsgáló helyezi fel mindkét szemre. Ha lehetséges a két szemre különböző típusú lencsét illesztünk a komfortosabb viselet meghatározása miatt. A próbaillesztés után 15-20 percig viselnünk kell a lencsét, az optometrista eközben ismét ellenőrzi a látást, és réslámpa segítségével a kontaktlencse tökéletes illeszkedését. Ha mindent rendben talál, megtanít a kontaktlencse helyes használatára, tisztításának és tárolásának módjára.

Szemüvegkészítés

A szemüvegválasztás alapja, az alapos szemvizsgálat során megállapított lencse.

Rengeteg olyan tényezőt figyelembe veszünk, ami laikusként talán eszébe sem jutna az embernek:

  • Első szemüveges vagy már rutinos szemüvegviselőről van szó?
  • Hol szereti hordani a szemüveget?
  • Milyen az arcformája, milyen fejtartási szokások jellemzik, milyen a testbeszéde?
  • Milyenek a tekintési szokások: szemmozgató vagy inkább fejmozgató az illető?
  • Mi a kényelmes olvasó távolsága?
  • Milyen távolságban dolgozik?
  • Mit dolgozik?
  • Vannak-e extrém körülmények? (párásodás, erős napfény)
  • Milyen távolságra van a monitor?
  • Csak a monitort és a billentyűzetet kell látnia vagy a monitoron túl is – van-e ügyfél kapcsolat?

Teljes mértékben figyelembe vesszük vendégeink egyedi igényeit, így biztosíthatjuk, hogy a számára valóban tökéletes keretet és lencsét válasszuk ki.

Szürkehályog szűrés

A szürkehályog a szemlencse elhomályosulásával járó szembetegség. Kialakulhat sérülés, betegség következtében, az UV sugárzás határása, de sajnos genetikailag is örökölhető. Idősebb korban nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, emiatt 40 éves kor fölött még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a látásvizsgálatra, még abban az esetben is, ha nincs konkrét panaszunk. A leggyakoribb és a legszembetűnőbb tünete a szürkehályognak a látásélesség csökkenése.

Jelentkezzen be hozzánk szűrésre most!

 

Szemüvegjavítás

Amennyiben használat során a szemüvegkeret eldeformálódik,megigazítjuk, a meglazult csavarokat rögzítjük, az orrpapucsokat pótoljuk, ultrahangos tisztítással „nagytakarítást” végzünk. Törés esetén 1-2 napos határidővel forrasztást is vállalunk.